Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Януари  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ХАНС ХЕНРИК ЛЬОЙКЕ
=============================

Ханс Хенрик Льойке е роден през 1964 г. в Копенхаген. Изучавал е пластика в датската Академия по изкуствата. Печелил е стипендия от Националната фондация за изкуства, а работата му като илюстратор му носи признание. През 1996 г. публикува първия си роман "Стьой". Той се оказва началото на една много нашумяла впоследствие трилогия, в която става дума за природна катастрофа, отцепила Земята от нейната колония Марс. Във втората книга, "Мисия до Шамаим", той описва как експедиция от земяни успява да отиде на Червената планета, където междувременно са се случили редица неочаквани събития - промени в социално-политическия строй и нейните културно-цивилизационни устои. Публикувал е и други книги, както и разкази в различни европейски издания, които му носят популярност извън пределите на родината му. В творчеството си авторът обича да смесва посткатаклизмичните описания със социологически разсъждения. Самоназовава се като "писател от новата вълна", интересува се от киберпънк и космическа опера. Литературен критик и теоретик на този вид жанр, той е създател на впечатляваща база данни за научната фантастика в Дания. Пише и по проблемите на историята на науките и технологиите. Статиите му се публикуват в най-престижните вестници и списания. Обявен е за най-добрият литератор сред всички датски писатели.

ПРОЗА

В превод от английски език - Сабина Маринова

Разкази
  Добрите неща в живота

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2009
Електронно издателство LiterNet