Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВЪЗРАСТТА, В КОЯТО

Павлина Гатева

web

Рано или късно идва момент, в който Госпожа Любов се изнася да живее в гаража. "Нека в хола да се ширят младите" - казва си тя, за да прикрие разочарованието си.

Настанява се на предната дясна седалка на старата семейна кола и се оглежда крадешком в страничното огледалце, за да изскубне белия косъм от косата си. "Не съм толкова стара" - мърмори си тя.

През повечето време лежи свита на задната седалка. Разговаря си с мириса на бензин и бои. Забравила е колко й се гадеше от тях, когато беше млада. От време на време звъни по джиесема или пише на лаптопа до въображаеми обожатели.

Гърдите й жадно пият свежия въздух, който я лъхва, когато някой отваря вратата на гаража. А когато някой подкара колата, ехееей!... Тогава знае - предстои й страхотен любовен уикенд! Или поне разходка до магазина! В най-лошия случай някой ден ще я продадат за старо желязо заедно с колата.

 

 

© Павлина Гатева
=============================
© Електронно списание LiterNet, 18.11.2009, № 11 (120)