Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВИЛАТА

Павлина Гатева

web

Говореше за нея още в мига, в който се запознахме - за онази голяма вила сред борове и тишина. Повтаряше, че през март, съвсем за кратко, ще отидем заедно. Казваше, че това ще е само миг на плътско отдаване, без любов. Ще идем направо на втория етаж, в спалнята, и ще се любим. А после - ще забравим. Тази вила съществува. Тя е голяма, просторна и светла. Мирише на прясна дървесина. По дебелия под в дневната се стъпва по бели чорапи. Има камина. И най-необходимото, за да сготвя. Рядко някой остава тук да преспи. Вилата е край едно езеро. Толкова е чиста водата му, че от нея пием и в нея се мием. И не е много дълбоко - става да поплуваме заедно. А наоколо - тишина. Само едри комари жужат из избуелите малини. Повечето посетители ги пускам в дневната. Понякога ми се приисква някого да пусна да спи на горния етаж. Но винаги минава през хола. Винаги. За да каже "Здравей!" на душата ми. Така ни било писано - никога да не бъдем заедно на това място.

 

 

© Павлина Гатева
=============================
© Електронно списание LiterNet, 31.07.2020, № 7 (248)