Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДА ЖИВЕЕШ В ОБЛАЦИТЕ

Павлина Гатева

web

Живея на 19-тия етаж на голям жилищен блок. Околните сгради са по-ниски. Ето защо си представям, че съм в облаците. И че държа онова зелено ковчеже с тайнствена закопчалка, която все се мъча да отворя. Да, ама без ключ.

Веднъж, не си спомням как точно се случи, ключалката щракна, и го отворих. Не си спомням и какво имаше вътре, но се почувствах безкрайно щастлива. Скрих го под леглото си, и само когато никой нямаше да ме безпокои, го отварях, за да вдъхвам щастието. Един ден ти седна на леглото, натисна матрака надолу и ковчежето щракна. Как ли не се мъчех да го отворя после! И при ключари ходих, и при един мой познат фрезист - не и не. "Ти да не си ограбила банката?" - пошегува се той.

Един ден, както си седях на перваза на прозореца и почти машинално си играех с ключалката му, някой влезе зад гърба ми. Изплаших се и ковчежето полетя надолу. Пак беше ти. Нямаше как да хукна да го търся. Ти не знаеше за това ковчеже, а вече толкова време живеем заедно! Когато слязох на другия ден, някой вече го беше откраднал.

 

 

© Павлина Гатева
=============================
© Електронно списание LiterNet, 25.07.2019, № 7 (236)