Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Юни  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛИЛИЯ ЧЕЕВА
=============================

Лилия Георгиева Чеева е родена през 1948 г. в Пловдив, където завършва гимназия, а българска филология - в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като учителка по български език и литература в Мадан, Неделино и Пловдив, като инспектор българист в пловдивския инспекторат и в продължение на четвърт век - в катедрата по методика на български език и литература в ПУ "Паисий Хилендарски". Като университетски преподавател главен асистент Лилия Чеева води семинарни упражнения, провежда педагогическа практика и чете лекции по методика на литературата на филолозите от всички специалности. В продължение на три години води рубриката "Литературна тетрадка" в пловдивското списание "Тракия", съредактор е на списание "Литература в средното училище", съставител и редактор на три сборника "Отново за българската литература" - научни разработки на изучавани произведения в 7., 10. и 11. клас. Участва с доклади в национални конференции, посветени на годишнини на Йовков, Емилиян Станев и др. Умира през 2008 г.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

 

Статии
  Смърт и самота в "Старопланински легенди"

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet