Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Октомври  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МОСКО МОСКОВ
=============================

Моско Москов
Моско Москов Груев е роден на 12.09.1862 г. в Лясковец. Завършва семинария в Петропавловския манастир през 1882 г.; до 1885 г. учи в семинария в Одеса. През 1886-1890 г. учи литература в Женева. През 1890-92 е учител в Русе, а от 1892 е учител по литература в Търново. Директор на Девическата гимназия, на Народната библиотека в Търново (1921-33). Автор на множество повести, разкази, стихотворения, поеми, драми; на литературно-критически и литературно-исторически съчинения; на изследвания и публикации в областта на историята, археологията, фолклора и социалния живот. Преводач и съставител на редица книги, активен сътрудник на голям брой периодични издания. Умира на 12.02.1947 г.

 


ЛИТЕРАТУРНА ИСТОРИЯ

Книги
  История на българската литература

 

 


(c) Електронно издателство
LiterNet, 2007

Електронно издателство LiterNet