Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАРГРЕТА ГРИГОРОВА
=============================

e-mail : margretag@yahoo.com

Маргрета ГригороваМаргрета Григорова е родена на 22.12.1964 г. в гр. Дряново. През 1988 г. завършва българска филология с втора специалност история във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", дипломната и работа е по полска литература. Преподавател е по славянски литератури и по полска литература в същия университет. През 1995 г. защитава докторска дисертация на тема "Метафорични модели на света в романа на Болеслав Прус "Кукла". Автор е на 42 славистични публикации в български, полски и руски издания и на две полонистични монографии: "Хоризонти и пътища на полската идентичност" (2002) и "Литературни посвещения. Ритуални зони на словото в полската литература" (2003). От 2005 г. е доцент. Научните й интереси са в областта на ритуално-митичните и религиозни кодове в славянските литератури, литературната феноменология на пътуването, националните образи на света и техните исторически контексти, проблематиката на културната идентичност, свързана с принадлежността към погранични земи и миграционни общности.

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  Съкровеният свят на родовото предание

 

* * *
Критика за Маргрета Григорова

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet