Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Август  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГИНКА ДИМИТРОВА
=============================

e-mail : ginkar62@yahoo.com

Гинка Димитрова Гинка Димитрова е родена на 01.10.1962 г. в гр. Варна. Завършила е руска филология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". През академичната 1982/83 г. се е обучавала в Института за руски език "А. С. Пушкин" - гр. Москва. Работи като преподавател по руски език в Колежа по туризъм към Икономически университет - Варна. Има разработки в областта на терминологията, информационната лингвистика, лексикологията, лингвокултурологията и лексикографията. Участва като съавтор в Терминологичния речник по природни науки на изд. "Наука и изкуство" (2006), както и в Многоезичния речник. Хотел, кухня, ресторант на изд. "Зограф" (Варна, 2001). Автор е на монографичното изследване "Тезаурусно моделиране на лингвокултурологичната терминология" (2008).


ЕЗИКОЗНАНИЕ

 

Монографии
  Тезаурусно моделиране на лингвокултурологичната терминология

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet