Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДИЛЪН ТОМАС
=============================

Дилън ТомасДилън Марли Томас е роден в Суонси, Уелс, на 27.10.1914 г. Първата си книга с поезия - "18 поеми", публикува двадесетгодишен, когато се премества да живее в Лондон. През 1936 г. излиза втората му книга, отново скромно озаглавена - "25 поеми". През 1939 г. излиза сборникът "Карта на любовта", а през 1940 белетристичната му творба "Портрет на художника като млад пес". В Лондон Томас се увличa по драматичното изкуство и е един от редовните гласове, звучащи по BBC при драматизацията на творбите на Шекспир и литературните вечери на английската поезия. През 1952 г. е поканен да чете лекции в няколко университета в САЩ на тема модерна поезия. По време на престоя си там пише "Под млечна гора", като първото пробно четене на пиесата е на любителски запис, с гласовете на студенти, приятели и автора. По време на престоя си в САЩ Дилън се разболява и умира в Ню Йорк, в болницата Св. Винсент, на 09.11.1953 г. Подготвените за печат "Събрани поеми. 1934-1952" излизат през следващата година.

ДРАМАТУРГИЯ

Превод от английски език - Явор Кирилов

Пиеси
  Под Млечна гора

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007
Електронно издателство LiterNet