Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЦВЕТОВЕ

Петър Чухов

web

Три черно-бели снимки.

На първата са баба и дядо. Той е с гарсонетка и бастунче, с карамфил в бутониерата, светъл. Костюмът на дядо също е светъл, даже по-светъл от карамфила, с двуредно сако, разкопчано.

Баба е с шапка и воалетка. Тъмни. Очите й - още по-тъмни: две катранени бръмбарчета в паяжината на воалетката. Косата на баба е нещо средно. В сравнение с шапката - светла, с костюма на дядо - тъмна. Тъмни ръкавици, тъмни чорапи - найлон, много тъмни обувки.

На втората снимка са майка и татко. Голи, само по бански, на плажа. Баща ми е мускулест, почти плешив, подобаващо тъмен. Майка ми - лека, светла, косата почти прозрачна. Банските им - тъмни, морето - малко по-светло, пясъкът светъл, небето - възможно най-светло.

На третата сме аз и сестра ми. Тя е с панделка - светла - в тъмната си коса. Лицето - усмихнато, в ръката държи тъмна фунийка с относително светъл сладолед. Аз съм с моряшко костюмче, сериозен. Ръцете ми висят свободно от двете страни на тялото. Празни.

Моля, оцветете по желание, но, ако може, не слагайте розово върху сладоледа на сестра ми!

Благодаря!

 

 

© Петър Чухов

=============================
© Електронно списание LiterNet, 01.08.2004, № 8 (57)

Текстът печели второ място в конкурса за кратка проза на Erunsmagazine и LiterNet 2004.