Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВАКЛУШ ТОЛЕВ: ВЕЛИКДЕН Е НА 8 АПРИЛ!

Георги Календеров

web

Световният съвет на църквите щял да се произнесе по въпроса на коя дата е възкръснал Исус Христос, оповестиха на своя сбирка последователите на прочутия окултист Ваклуш Толев. Това, че Великден всяка година се празнува на различна дата, било изкушение за вярващите - карало ги да се усъмнят дали голямото събитие въобще е исторически факт.

Осми април е вярната историческа, мистична и Христова дата на Възкресението, твърди Ваклуш Толев. Той обявил това още преди 40 години пред своите ученици. Едва през последните години обаче въпросът взел да се поставя на дневен ред и в съветите на различните християнски църковни деноминации.

Датата е отбелязана в Голямата британска енциклопедия на света, увери се репортерът. На въпроса кой има интерес тя да бъде скривана от вярващите, последователите на Ваклуш са категорични: Църквата от край време има интерес да плаши хората с Господ, скривайки от тях истината, че човекът е Бог в развитие.

Нямало нищо чудно в това обаче, че едва напоследък очите на човечеството се отварят за неща, които са му били присъщи отдавна. Много се шумя например покрай клонирането на овцата Доли. Окултистите обаче никога не са забравяли, че първото клониране е направено преди хиляди години: когато Бог взел реброто на Адама и... клонирал от него нашата прапрапрабаба Ева.

 

 

© Георги Календеров
=============================
© Електронно списание LiterNet, 08.04.2001, № 4 (17)