Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛИТЕРАТУРЕН ГЛАС

Месечен вестник за литература и култура

в. Литературен глас

 

6003 Стара Загора, ул "Христо Ботев" № 4 Б,
Тел.: (+359 42) 649 110; 623 463
Имейл: lit_glas@abv.bg

 

Главен редактор: Йордан Атанасов

Редакционен екип: Иван Груев, Рафаел Смирнов, Красимира Бобева

Брой 1 на “Литературен глас” (своеобразно продължение на Д. Б. Митовия вестник, публикуван от 1928 до 1944 година в София), излезе през 1992 година като притурка на вестник “Синя поща” в Стара Загора. От месец април 1994 година е самостоятелно издание.

В редколегията са членували приживе изявени старозагорски писатели и интелектуалци: Христо Кацаров, Петър Тонков, Стоян Стаев, Жеко Христов.

В момента вестникът е издание на Народно читалище “Даскал Петър Иванов”. Той е отворен за всички български писатели и интелектуалци, разпространява се в Стара Загора и в страната.

Екипът има амбиция да подобрява качеството на изданието относно съдържание и полиграфия. Вестникът печата поезия, проза, литературна критика, публицистика, есеистика, преводна литература, хумор... Представя нови ръкописи и новоиздадени книги. Помества репродукции на художници от Стара Загора и страната. Отбелязва кръгли годишнини на творците на словото.

 

 

=============================
© Електронно списание LiterNet, 23.06.2005, №6 (67)