Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Май  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДОЦ. Д-Р ЧАВДАР СТЕФАНОВ (1933-2004)

(In memoriam)

 

Чавдар СтефановНа 6 септември 2004 г. колегията на учителите българисти се раздели с един от видните представители на нашата педагогическа наука - личност с голяма култура и богати идеи за образованието, със забележителен принос в развитието на методиката на литературното обучение, инициатор на градивни промени за приобщаването на учениците към словесното изкуство.

Любов и труд съпровождат целия професионален път на Чавдар Стефанов. С компетентност и интелектуална широта той работи като учител, като преподавател в Централния институт за усъвършенстване на учителите, в РИО на МОН.

Многобройните му публикации - монографии, студии, статии, учебници, методически ръководства и проекти - съчетават в себе си научната задълбоченост на филолог и педагог с практическия опит.

В периода 1976-1991 г. Чавдар Стефанов е член на редакционната колегия на сп. "Български език и литература" - време, в което той участва в определянето на публикационната политика на изданието, привлича за сътрудници учители със значими методически постижения, печата свои изследователски разработки, рецензира...

Поклон пред паметта на уважавания специалист - учителя на хиляди учители!

 

 

=============================
© Български език и литература (електронна версия), 2004, № 5
© Електронно списание LiterNet, 26.02.2005, № 2 (63)

Други публикации:
Български език и литература, 2004, № 5.