Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТАНЯ ДИКОВА
=============================

e-mail : bubalazy@hotmail.com

Таня ДиковаТаня Дикова е родена в гр. София. По професия е художник-проектант (дизайнер) на детски играчки, театрални и телевизионни кукли. Член на СБХ. Участвала е в множество национални и международни изложби и е получила много национални и две международни награди за дизайн - детски играчки. През 1993 г. основава фирма "Буба Лази" за производство на меки играчки по собствени модели, която успешно развива до 1997 г. От 1997 г. живее и работи в Тел Авив, Израел. В Израел работи като художник-проектант на театрални и телевизионни кукли. Създадените от нея телевизионни герои са любимци на израелските деца. Член е на УНИМА - Израел. От три години преподава в Школа за куклено театрално изкуство в Тел Авив. Голям любител на поезията, музиката (класическа, "ню-ейдж", джаз...), театъра, изобразителното изкуство, фотографията. Напоследък се занимава и с изучаване и практикуване на някои техники за духовно развитие. Може би, в резултат на това, започват да идват и тези "тристишия" (хайку), а отскоро, някои от тях - и с графичния си образ (хайга).

НАКЪСО

Хайку
  Шук-а-Пишпишим (Пазарът на бълхите)
  Хайку

Хайга
  Хайга - 1

Краткостишия
  Картини от войната

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006-2007
Електронно издателство LiterNet