Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОДА ЗА УСПЕХА

Петър Краевски

web

Успех е да не робуваш на успеха. Успехът е нещо относително - ще те отнесе! Успехът е кьорав таксиджия, който шофира по интуиция. Ако смениш „таксиджия” с „ловец”, а „шофира” със „стреля”, мисълта също ще бъде успешна (напук на ония със сачмите в задника). Това с успех може да се изрази и математически: y(z+1) = 1/n.q, където у = успех, n = неуспех, а z и q са субекти от различни страни на мушката. Извод: математиката на успеха е да имаш едно на ум. Знам, че уравнението на успеха е сбъркано, ама докато вие си блъскате главата с него, ние си оправяме живота. Единственото условие на успеха е, че той е условен. Условно казано, успехът е нещо дългокрако и едрогърдо, което ти изневерява със съседа. Не призовавай успеха напразно, резултатът ще е половинчат, показвам: „Успееехооо!” и следва отговорът: „... ееехооо!” (колкото по-празна главата, толкова по-дълго ехото). Успехът не е постоянна величина - вчерашните шамари отекват днес като аплодисменти, а днешните аплодисменти утре може да те шамаросат. Огромен тъпан е успехът - за направата му трябва да смъкнеш доста кожи. Сергията на успеха е пълна с малотрайни продукти. Често плодът на успеха се оказва зеленчук. В един роман бях писал: „Успехът е слънце от станиол - заслепява, но не топли!”. Не сте го чели? Прочетете го! Не ме лишавайте от успех, макар че в нашия занаят няма неуспешни писатели, има неуспешни читатели. Чуждият успех е оправданието на неудачника, чуждият провал - неговият триумф. Успехът е слоница, която те гони по петите. Пожелавам й успех!

 

 

© Петър Краевски
=============================
© Електронно списание LiterNet, 21.12.2011, № 12 (145)