Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО СТИВЪН ХОКИНГ

Петър Краевски

web

Драги Стивън,

Физиката вече не е същата! Струнната теория на паралелните вселени триумфира! Привеждам емпирично доказателство за това: Република България вече си има и цар. Живеем в пространствено-времеви континуум, където едновременно сме гражданин и поданици. Паралелно с това сме и част от раята, управлявана от Сараите, където либерален султан се държи като генерален секретар на една Задунайская губерния с американски военни бази. Ако има в космоса място, където всичките измерения се случват накуп, това е България. Затова ли ние, българите, сме в черна дупка? В страната на паралелните светове, това никак не е трудно - тук всички си говорим сами. Голям дебат пада. По някои теми дори ще се изпотрепем. Ще ти дам пример.

Снощи се запитах: "Къде живеем?" и моето алтер его ми отговори така: "Живеем там, където мутрите са VIP, царят е републиканец, комунистите са милионери, националистите са русофили, малцинството е повече от мнозинството, медиите лъжат наистина, силиконът е повече от сивото вещество, а халтурата определя културата като нещо тъпо с ДДС. Там живеем!"

Това си отговорих, драги Стивън. Тогава от някаква паралелна битийност се обади алтер егото на моето алтер его и допълни:

"Лично аз си живея в София. Вчера минах покрай Руската църква, забързах по бул. "Руски", завъртях се около паметника на “Цар Освободител", отбих се до "Александър Невски", после се разходих по бул. "Дондуков", хванах ул. "Московска" до бул. "Александър I" и ето ме на ул. "Граф Игнатиев", а оттам по "Гурко" до паметника на Съветската армия", и с такси до бул. "Данаил Николаев". Хубава е българската столица, хубава, българска! Като ракия с етикет "Столичная"..."

Драги Стивън, предполагам, че дори ти - с огромния си мозък - трудно можеш да проумееш такива емпирични последствия от фундаменталната наука. За нас те са начин на живот. Подозирам, че пространството по тези ширини се е нагънало като смачкан лист от нашата конституция поради гравитационните влияния на такива свръхмощни центрове като ЕС, САЩ, Русия, Турция и други. Не знам кои от тях са изградени от Тъмна Материя, но нагъването на българското енергийно поле е резултат от многовековна и многовекторна Тъмна Сила, която раздробява, разроява и създава споменатите вече паралелни светове около нас и във всеки от нас. Дали пък и ЦЕРН няма пръст в тази работа? Ако адронният колайдер все пак е създал някаква черна дупка, тя е тук. Вече ти писах за това. Моля те да го докажеш математически.

Драги Стивън, надявам се да ми пишеш. Живо се интересувам кога се очаква отново Големият Взрив. Той е нашата Голяма Надежда. Само Големият Взрив ще разбие оковите на Тъмната Материя и ще ни даде известни шансове да попаднем в една по-нормална Вселена.

Поздрави от черната дупка - отвъд хоризонта на събитията!

С уважение: Петър Краевски - съвкупност от всичките си ипостаси

 

 

© Петър Краевски
=============================
© Електронно списание LiterNet, 04.05.2015, № 5 (186)