Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОДА ЗА ПОСРЕДСТВЕНОСТТА

Петър Краевски

web

Посредствеността никога не се мисли за посредствена. Посредствеността е клоун с мания за величие, който не носи на майтап. Посредствеността компенсира липсата на талант с награди. Посредствеността е конкурс за свежест, в който печели нафталина. Масова е посредствеността - пълно е с гении на маса! Дайте на посредствения крила и той ще снесе запъртък. Няма по-репресирана от посредствеността - тя е къртица, на която са й подрязали крилцата. В армията на посредствеността всички са фатмаци. Посредствеността е зенитна батарея, която стреля срещу звездите. Посредствеността се извисява като принизява. Опасността от посредствеността е непосредствена. Мнозина като чуят за „войнстваща посредственост”, се хващат за пищова! Трябва ли да те мачкат цял живот, за да умреш с репутацията на улегнал човек? В царството на посредствеността реформите водят до бананова република. Плодовете на посредствеността са едри, лъскави и с вкус на полимер. Посредствеността е уравниловка, която удря в кантара. Как да избягаш от посредствеността? Когато рисуваш Джокондата, спри точно преди да й сложиш мустаци. Посредственият има само един достоен изход - да стане виртуоз. Казват, че изкуството е любов. Значи, посредственият е ревнив собственик на секс кукла. Съберете цялата посредственост на света и резултатът ще е - нищо особено. За посредствения най-велико е народното творчество. Посредствеността си умира да води хорото, вярно - в кръг, ама на три ката! Ако посредствеността имаше магическа пръчица, щеше да превърне Еверест в игрище за голф. Сравня ли посредствеността с блато, това ще е посредствено, затова ще възкликна: посредствеността е патент за чушкопек! Знам, звучи идиотски, но поне не е посредствено.

 

 

© Петър Краевски
=============================
© Електронно списание LiterNet, 01.10.2011, № 10 (143)