Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИСКРА СОТИРОВА
=============================

e-mail : iskrasotio69@yahoo.com

Искра СотироваИскра Сотирова е родена на 30.06.1969 г. във Варна. На 12-годишна възраст печели националния конкурс за поезия на в. "Септемврийче" и е избрана за участие в Детската асамблия "Знаме на мира". Учи поезия при Атанас Стоев и е сред авторите на сп. "Родна реч". Завършва журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като репортер в РТВЦ - Варна, в. "Полет", радио "Канал Ком", Програма "Хоризонт" на БНР. От 8 години е редактор и автор по въпросите на изкуството и светския живот във в. "24 часа" - Варна. Принадлежи към малкия кръг на балетните познавачи у нас и е сред авторите на в. "Танц". Носител е на награда "Варна" за журналистика по въпросите на изкуството, театралната награда "Златна маска", приза "Кавалетно перо" и наградите на галерия "Буларт" и къща-музей "Георги Велчев". През 2006-та публикува книгите на Мария Долапчиева "Тотем на сърцето" и "Диря в океана", на които е издател, редактор и автор на оформлението. Ползва свободно руски, английски и френски език. Има непубликувана стихосбирка и сборник с кратки разкази.

ПУБЛИЦИСТИКА

Статии
  И от моята чешма потече Господинов

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007
Електронно издателство LiterNet