Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Декември  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕВЕЛИНА КОВАНДЖИЙСКА
=============================

e-mail : kovandjiiska@yahoo.com

Евелина Огнянова Кованджийска е родена на 26.10.1976 г. Живее и работи в Пловдив. Професия: преводач-кореспондент. Има висше образование, специалност "Компютърни технологии". Завършва магистратура по "Английски и методика" в ПУ "Паисий Хилендарски". Автор на стихосбирката "Бели сънища" (2005). 7 нейни стихотворения са издадени в стихосбирката "Седмостен" (2007). Член е на дружеството на пловдивските писатели. Отличавана е с награди за поезия и проза, между които II-ра награда на конкурса "Ерато" (2008), награда за поезия в конкурса "Думи в цвят" (2007), награди за поезия в конкурса на вестника на ПУ "Паисий Хилендарски" (първа - за 2007, втора - за 2008), лауреат на "Глоси" (2008), поощрителна награда за проза в конкурс на името на Яна Язова (2007), трета награда в Националния студентски конкурс Шумен (2008).

ПОЕЗИЯ

Стихове
  На заник слънцето тъмнее алено...

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet