Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕКАТЕРИНА КАРАБАШЕВА
=============================

e-mail : keti.k@abv.bg

Екатерина КарабашеваЕкатерина Карабашева е родена в София на 19.08.1989 г. Ученичка е в 73 СОУ "Владислав Граматик" с изучаване на чужди езици. Пише кратки разкази и стихове и има отличия от национални и международни конкурси, сред които Международен конкурс за детска хайку-поезия, Национален конкурс за есе "Без тютюнев дим" и Детски литературен конкурс "Искри" към БНР. През 2006 г. печели първа награда на Националния конкурс "Моите 5 нови стихотворения" и втора награда за поезия в десетото юбилейно издание на Националния литературен конкурс "Петя Дубарова", Бургас. Носител е на първа награда за проза в Третия национален конкурс за млади художници и литератори "Душата на един извор". Лауреат на конкурса на Австрийското посолство "Европа - една идея придобива образ" и Националния конкурс за поезия "Христо Фотев". Същата година получава: първа награда за отделно стихотворение в Националния конкурс за млади поетеси на името на Дора Габе и е отличена в Националния младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев"; втора награда в първа възрастова група от Международния хайку конкурс "Хайку в музиката и музиката в хайку" и специалната награда на председателя на журито проф. Крикор Азарян в конкурса на МОН "Когато рамките са тесни за мечтите". През октомври 2006 г. е приета в Английското поетическо общество. За дебютната си книга с разкази "На ръба на Земята" е отличена с наградата на ИК "Христо Ботев" на Националния ежегоден конкурс за дебютна литература "Южна пролет" (2005). Има много публикации в пресата (в. "Труд", в. "Пулс", в. "Словото днес", сп. "Родна реч", сп. "Другата аудитория"), както и в различни български и чуждестранни антологии, сред които в немската "Junge Literatur". Нейни творби са публикувани в румънското литературно списание "Dunặrea de Jos", немското културно списание "Paraguas" и английското литературно списание "the MAG". Произведенията й са били превеждани на английски, немски, руски, румънски, френски и италиански езици.

ПОЕЗИЯ

Накъсо
  Кратки форми

ПРОЗА

Разкази
  На ръба на Земята
  Залез

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006-2007
Електронно издателство LiterNet