Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СВЕТЛАНА ВАСИЛЕНКО
=============================

Светлана ВасиленкоСветлана Василенко е родена през 1956 г. в гр. Капустин Яр, Астраханска област. Завършва Литературния институт "Максим Горки" в Москва (1983) и Висшите курсове за режисьори и сценаристи (1989). Автор на книгите "Звучно име" (1991), "Шамара" (1991), "Разкази" (1997), "След войната" (в съавторство с А. Яхнис) (1998), "Русалката от Патриаршеските езера" (2000), "Глупачката" (2000), "Глупашки разкази" (2005). Превеждана на английски, немски, италиански, френски, исландски, холандски, финландски и други. Член на Руския ПЕН-клуб, на Съюза на руските кинематографисти (в гилдията на кинодраматурзите), на Съюза на журналистите на Русия и на Съюза на руските писатели, в чието ръководство е от 1996 г..


ПРОЗА

В превод на Ангел Г. Ангелов - от руски език

Разкази
  Град зад бодлива тел

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006

Електронно издателство LiterNet