Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГЕРГАНА АТАНАСОВА
=============================

e-mail : g.atanasova@abv.bg

Гергана АтанасоваГергана Атанасова е родена през 1975 г. в гр. Казанлък, където живее и сега. Възпитаник е на Националната Априловска гимназия - гр. Габрово. Завършила е право в СУ "Св. Климент Охридски", София. Пише предимно поезия, но понякога се изкушава и от прозата. Автор на стихосбирката "Ковачът на слънцето" (2009). Публикувала е свои текстове в ученическите списания "Денница" и "Словесност" на Национална Априловска гимназия, във в. "Балкански глас" (Габрово), в. "Искра" (Казанлък), в. "АзБуки", сп. "Пламък", а също в литературния сборник "Поезия - Бяла 2003". В конкурса, посветен на 121 г. от рождението на Йордан Йовков през 2001 г., организиран от Литературен клуб, е отличена с трета награда. Печели първо място във Второто издание на Кулския поетичен панаир (2005); отличавана е за поезия в Националния поетичен конкурс за поезия Нова Загора (2005); а през 2006 г. става носител на първа награда от конкурса за кратка проза на LiterNet и Erunsmagazine.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Продавачката на портокали
  Тайно в нощния пъкъл от безлюдни сирени...
  Сервиз за закуска
  Не по Маркес
  Есенна случка

ПРОЗА

Кратка проза
  Теория на остаряването

В превод на Веселин Веселинов

  Theory of Aging

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet