Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БОРСАТА

Димитър Сумерски

web

За борсата в Банишора

Борсата в Банишора е необичайна по две причини. Първата е, че самата борса представлява един сървър, свързан към интернет и достъпен отвсякъде, а втората е необичайният продукт, който предлага. Това е борса за наемни убийци! Озовах се там случайно. Един приятел се оказа от поддръжката и ме заведе да му правя компания по време на дежурството. Идеята била много стара, още от времето на Васил Илиев - лека му пръст - но с широкото навлизане на интернет в живота на хората, тя станала реално осъществима.

Става въпрос за следното: момчетата, които приемали поръчките за убийства, решили да се облекчат и да приложат новите възможности, които им предлагат технологиите. Проблемите им навремето били, че не винаги имало килър под ръка. Килърите се движели, защото тяхната работа изисквала широко поле за действие. Днес трябвало да убият някой в Букурещ, утре друг в Пловдив, вдругиден в Киев, така че те пътували и не винаги имало някой на разположение. Понякога се налагало поръчките да чакат със седмици, заради липсата на свободен килър. Тогава нашите момчета се “чатнали” и започнали да качват поръчките на сървър в интернет. Направили уебсайт, който изисквал елементарна регистрация с въпроси от рода на: колко души сте убили за последните три месеца, какво стрелково оръжие предпочитате, и други подобни. По този начин всеки свободен килър можел да види какво се предлага за отстрел.

Сайтът е организиран много интересно. В левия ъгъл има колона с имената на хора, които се предлагат за убиване. Срещу всяко име стои съответната цена, която е различна взависимост от положението на жертвата в обществото. Тя варира от 2 000 до 200 000 евро. Последната сума стоеше срещу главата на бившия премиер. Поръчителите депозират пари в банка, които борсата легално получава след приключване на поръчката. От получените пари се удържа комисиона, а останалата сума се превежда на сметката на килъра. В дясното пространство на сайта има банери на погребални агенции и фирми за почистване. Под всяко име стои линк за подробна информация. Там вие можете да се осведомите за трите имена, местожителството, рождената дата, както и за всякакви подробности около жертвата.

В случай че сте килър и приемете поръчка, първо трябва да се регистрирате в системата e-pay, след което да заплатите пет лева такса за заявяване. В следващата стъпка от вас се изисква да въведете номера на банковата си сметка, на която, след като убиете жертвата, ще получите сумата. Поръчката има давност 24 часа, т.е. от момента, в който е регистрирана, вие имате 24 часа, за да я изпълните, в противен случай тя преминава в ръцете на следващия желаещ килър. В интерес на сигурността, към всяка приета поръчка се издава индивидуален номер, който килърът получава в пощата си. За да бъде преведена сумата, килърът трябва да отстрани жертвата си по време на 24-часовия срок, след което да изпрати своя индивидуален код в центъра за изплащане на възнаграждения. Този код съвпада с обявената от килъра банкова сметка и по този начин се избягва вероятността от грешки.

Борсата в Банишора е мястото, където всеки може да опита своя късмет. Очевидно бизнесът й се разраства, тъй като в близост изникна и полигон, на който можете да постреляте с различни видове оръжия. Ако сте сърцат и не ви пука какъв е произходът на парите ви, борсата е вашето място!

Защо да не опитате? С един точен изстрел вие можете да обиколите света или пък няколко години да не правите нищо друго освен да се забавлявате! Слънце, море, секс, небе... какво му трябва на човек?

 

 

© Димитър Сумерски
=============================
© Електронно списание LiterNet, 28.11.2006, № 11 (84)