Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТИХО

Росица Пиронска

web | Арктични цветя

миниатюрите както тя нарече две от последните ми стихотворения които хареса но не си призна ми бяха хрумнали съвсем наскоро. това че не си призна мога да си обясня само така соня имаше нужда от соня. трябва да издържа до неделя в този хотел. боровете са с идеално извити клони снегът по тях е като критик дописващ съвършенството им. няма да успея да си почина но не съм си и обещавала такова нещо когато снегът се стопи просто ще го приема.

знамената пред входа на хотела са овехтели и изпокъсани в залата ме чакат а аз нямам сили да се откъсна от мастиленото потапяне сред игличките и този фотьойл който започва да боде.

все нещо ще остане недогледано. два дена търсих няма нищо в повторението. боклуци около контейнерите. търгаши насам-натам и една котка толкова упорита че ме накара да я ритна. изписах цял куп салфетки които грижливо съм прибрала в чантата си. на една от вечерите си играх дълго с три пържени картофчета накрая за да не са сами разкъсах на три стръкчето магданоз и залепих листенцата по ръба на чинията плътно едно до друго.

"мне мама тихо говорила" повториха я няколко пъти.

 

 

© Росица Пиронска
=============================
© Електронно издателство LiterNet, 11.02.2008
Росица Пиронска. Арктични цветя. Варна: LiterNet, 2008