Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПИСМО ДО ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ

Росица Пиронска

web | Арктични цветя

чехов имаше един разказ, в който едно момче адресира писмо "на село за дядо".

През 2005 получих благодарствено писмо от фирма Ваканция, с която ходих до Ривиерата, с адрес Росица Пиронска, улица "Габара" 5, Градежница. Няма област, няма пощенски код, няма печати да е ходило другаде, в другите Градешници. Явно пощите си знаят работата, защото другите са с ш, а нашата от 74 в указателите е с ж. Но на табелата още е с ш.

Днес получавам писмо от Ню Йорк. Адресът е точен, само че държавата е Greece. И на него няма печати да е ходило другаде. Никъде не е добавено - за България. Ако е ходило до Гърция, направо са го мушнали в чувала за България. Цял месец е пътувало. Може да е ходило и до Сърбия и до Румъния. Кой знае. Може и македонците да са го препратили насам. Който и да го е препратил, добре ни познава. А може да е дошло направо в България.

Гърция аз им я вкарах в регистрите. От Noble House ме намерили в нета и ми поискаха стихотворение. Това са онези, знаеш ги, фалшиви или не, не знам, издания, дето струват по 100 лева. Угодих им и им пратих, но няма да си купя изданието, естествено. Ако щат да ме пускат. Като я нямаше България в кликовете им, натресох им Гърция. Сега искат да им върна по пощата една бланка, че не се отказвам от публикуването. Ще им пиша, че Гърция е грешка.

Вярвам се досещаш, че твоите писма от Гаустин са повод за това писмо. А те истински ли са?

 

 

© Росица Пиронска
=============================
© Електронно издателство LiterNet, 11.02.2008
Росица Пиронска. Арктични цветя. Варна: LiterNet, 2008