Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕДНА САМО МОЯ ЕСЕН

Росица Пиронска

web | Арктични цветя

Връщахме се с колата от болницата. Мислех си за Космоса. За Космоса, в който няма нищо. Или има - звезди, звезден прах и боклуци. Не ми беше до звезди този ден. Опитвах се да се изведа от колата, изобщо да забравя превозното средство. Няма превозно средство, движа се ей така, както се движа в сънищата си.

Космосът скоро щеше да я погълне. Макар да знаеше, че умира, тя беше единствената, която поддържаше настроението. Говореше така, сякаш се връщахме или отивахме на почивка. Бях забила поглед в пожълтелите вече храсти край пътя. Чувствах се изгубена. Как да се чувствам? Любим за мен човек си отиваше и никой и нищо не можеше да помогне.

Тази есен, тези храсти били са същите преди хиляди години? Били ли са толкова жълти? Взрян в тях, чувствал ли се е някой толкова изгубен тогава? Били ли са толкова жълти въздухът, асфалтът, очите на другите? Тя си отиваше. И тези храсти бяха Вечността.

листата пожълтяват
тази есен ще е
само моя само моя

 

 

© Росица Пиронска
=============================
© Електронно издателство LiterNet, 11.02.2008
Росица Пиронска. Арктични цветя. Варна: LiterNet, 2008