Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

10 НОЕМВРИ 2006

Росица Пиронска

web | Арктични цветя

на изложбата на социнвентара, там бях на..., там съм на... малка съм, още не мога да чета..., най-много ме зарадва Операта, все едно аз стоях в ъгъла... имаме Опера вкъщи, сега е на тавана, чака циганите..., малка съм, още не мога да чета, но мога да броя..., обичах го този телевизор и все питах майка "нали тук пише Росица", а тя винаги потвърждаваше "Росица пише", след което се захващах да броя буквите, а те все с една по-малко, о-п-е-р-а, пет, р-о-с-и-ц-а, шест, обяснявах си този недостиг с вълшебството на телевизията, трябваше да има някаква магия, макар че буквите на Операта бяха пет, там пишеше Росица, щом майка казва.

Преди две-три години като епизод от миналото в един смесен магазин на село се появиха паста Поморин и крем Дунавски вълни, в старите опаковки - бяла и синя с непретенциозни надписи. Като ги видях, първо се разсмях, после се замислих. Странно защо изпитах чувство на облекчение. Миналото напомняше за себе си по деликатен начин. След две седмици и пастата, и кремът изчезнаха и ни следа повече от тях, ни коментар. Съжалявам, че не попитах продавачката дали са се изчерпали и откъде са ги доставили.

 

 

© Росица Пиронска
=============================
© Електронно издателство LiterNet, 11.02.2008
Росица Пиронска. Арктични цветя. Варна: LiterNet, 2008