Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

РАДОСТ НИКОЛАЕВА
=============================

e-mail : krug@abv.bg

Радост Николаева е родена в Стара Загора. Прабаба й по майчина линия е чехкиня, а прадядо й е сърбин от Белград. Данните по бащина линия са ограничени. Пише рецензии за нови явления в изкуството, предговори и задговори (но не без Д) на книги, съставителка е на сборници, книги и алманаси за литература, съоснователка е на алманаха за литературен авангард "ЛИТературен АВангарден РАкурс" - "Литавра" (1990), създава и издателство със същото име (1993). От 1999 г. издава и редактира младежкото литературно сп. "Кръг". Между другото - много работа! - написала е и книгите със стихове "С добро име в джоба", "Диво и красиво", "All" и монографията "Енциклопедия на личните имена на Балканите". Автор е и на 1 сценарий за игрален филм ("Приземяване", 1991). Работи по проекти с най-различни западняци: французи, холандци, испанци, англичани, трънчани и др. и има самочувствие на гражданин на планетата (само че на коя ???). Член е на Сдружението на българските писатели.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Денем
  След
  Посвещение
  Несигурност
  Трети свещен химн
  Индивидуален план за евакуация
  Хроника на едно отсъствие
  Втори свещен химн
  Ода за немирствата
  Историята помни толкова злини...
  Надявам се да съм в рая
  Спри дъжд
  Филипинско стихотворение

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005
Електронно издателство LiterNet