Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОЛЕГ ЮРОВ
=============================

Олег Юров, известен като Тенгу, е роден през 1967 г. в Украйна. Завършва специалност физика в Днепропетровския университет. Младежките си години посвещава на студентския театър. Преподава астрономия в училище, а по-късно - философия на Изтока в университета. Обича да обхожда девствените планински пътеки с раница на гръб. От 1993 г. е преподавател във Ведическия университет Махариши и учител по медитация. Автор на пет сборника хайку и на сборник верлибри "Урок по апликация" (2005). Заедно с други автори е написал около 30 ренку, включително няколко 100-строфни и няколко хонкадори-ренку по текстове на класици в жанра. Публикува в алманаха "Хайкумена". Многократен победител в различни конкурси - Kaji Aso Contest (2004). Постоянен участник в рускоезичното интернeт хайку общество.

НАКЪСО

Хайку
  Хайку - 1

В превод от руски - Илиана Илиева

  Хайку - 1

В превод на английски - Йожен Васерстрьом

  Haiku - 1

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005
Електронно издателство LiterNet