Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛАРИ УЛФ
=============================

Лари УлфЛари Улф е професор в Бостън Колидж от 1984 г. Води курсове по културна и интелектуална история на Европа от началото на модерната епоха, насочени специално към изучаването на Източна Европа и Просвещението. През 2003 г. е избран за член на Американската академия на изкуствата и науките. За въвеждането на музиката и изкуствата в учебните часове печели наградата за преподаватели, гласувана от студентската организация Фи Бета Капа в Бостън колидж. Автор на книгите “Ватикана и Полша по време на разделенията. Дипломатически и културни срещи във Варшавската нунциатура” (1988), “Пощенски картички от края на света. Малтретиране на деца във Виена на Фройд” (1988), “Венеция и славяните. Откриването на Далмация в епохата на Просвещението” (2001), “Просвещението и православният свят. Западни гледни точки към православната църква в Източна Европа” (2001), и съставител (съвместно със Сергей Карп) на “Руският мираж от ХVІІІ в.” (2001).

БАЛКАНИСТИКА

Писма
  Грехът на Просвещението: разделената Европа (Писма между Н. Аретов и Л. Улф)

 

* * *
Критика за Лари Улф

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005
Електронно издателство LiterNet