Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЙОЛАНТА БРАХ-ЧАИНА
=============================

Йоланта Брах-Чаина, философ и културолог, е родена във Варшава. Завършва физика и философия във Варшавския универститет и театрална режисура в Париж. Интересува се главно от философията на изкуството и философията на съществуването. Тя е автор и съавтор на множество книги в областта на естетиката, философията, изкуството, културата и антропологията. Сред тях: "По пътищата на театралната мисъл на ХХ век" (1975), "Етосът на новото изкуство" (1984), "Естетика на желанията" (1988), "Творческото възприемане на изкуството" (1992), "Цепнатините на съществуването" (1992), "Primum philosophari" (1993), "От жената до мъжа и обратно: размишления за пола в културата" (1997) и "Обвивките на разума" (2003).

ФИЛОСОФИЯ

В превод на Мария П. Георгиева

Статии
  Проникване

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005
Електронно издателство LiterNet