Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДМИТРИЙ КУДРЯ
=============================

Дмитрий Кудря е роден през 1955 г. в тюркменската пустиня, детството му минава в Сибир и Подмосковието. След завършване на Московския медицински институт работи в болница, преподава история на медицината и химия. Превеждал е латвийски поети, издавал е списание "Здесь и теперь" ("Тук и сега"). В момента работи в Руския институт по културология. През 2002 г. подготовя научно-художествената книга "Ё", посветена на връзката между философията, поезията и ежедневието. От 2003 г. е съредактор на алманах "Хайкумена". Обвързва се с хайку преди 25 години, след като прочита епиграфа към романа на братя Стругацки "Улитка на склоне" (Охлюв на склона). Дипломант е на Всеросийския конкурс за хайку (поощрителна награда на вестник MAINICHI), автор е на есе за преводите на хайку от японски и на рецензията за първия хайку алманах "Тритон" (Москва, 2000). Негови хайку са публикувани в списане за поезия "Арион" (Русия), във вестник HAIKUNOVINE, 17 (Сърбия), в антологите "Пътят" (България), в сборника WORLD HAIKU 2005 (Япония), в алманах "Хайкумена" (Русия).

НАКЪСО

Хайку
  Хайку - 1

В превод от руски - Илиана Илиева

  Хайку - 1

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005
Електронно издателство LiterNet