Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АДРИАН ПОПЕСКУ
=============================

Адриан Попеску е роден през 1947 г. в Клуж. Завършил е Филологическия факултет на Клужкия университет. Поет, белетрист, публицист. Основател на литературното списание "Ехинокс", Клуж. Сега е редактор на списанието на Съюза на писателите в Клуж, "Стяуа" ("Звезда"). Носител на редица литературни награди: на Съюза на румънските писатели през 1979 за дебют, през 1989 г. - наградата "Михай Еминеску" на Румънската академия, Букурещ, на Съюза на писателите за проза (1997) за романа "Котките от Торчело", на награди от различни литературни издания. Автор на книги с поезия и публицистика и на пет романа, сред които: "Умбрия", "Котките от Торчело", "Вътрешен глас", "Пътуването продължава".

ПОЕЗИЯ

В превод на Огнян Стамболиев - от румънски език

Стихове
  Баня
  Не викай!
  Тръби

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006

Електронно издателство LiterNet