Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АРНАЛДО МОМИЛЯНО
=============================

Арналдо Момиляно е роден през 1908 г. Той е италиански историк, най-големият капацитет в областта на античната историография през 20. в. Има интерес и към представителите на модерната хуманитаристика. На 28 години оглавява катедрата по Римска история в университета на Торино, но поради еврейския си произход е прогонен от фашистите и емигрира в Англия. Първоначално преподава в Оксфорд, а от 1951 до 1975 г. в лондонския University College. Член е на Warburg Institute, Лондон; гост-професор в Чикаго, в италиански, френски и израелски университети. Автор е на статии в Enciclopedia Italiana и Encyclopedia Britannica. Не толкова отделните монографии на Момиляно, колкото безбройните малки текстове, повечето от които събрани в многотомната поредица Contributi, съставляват главния му принос към историческата наука. Умира през 1987 г.

ИСТОРИЯ

В превод от италиански - Стоян Гяуров

Из "Pagine ebraiche"
  Евреите в Италия

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet