Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
ВЛАДИМИР ЛУКОВ
=============================

е-mail : vladimir_lukov@yahoo.com

Владимир ЛуковВладимир Луков е роден на 02.06.1949 г. в с. Ценово, Русенско. Потомък е на бежанци от Егейска Македония, област Пела. Работи като старши преподавател по география в Технически университет, София - Професионална гимназия по компютърни технологии и системи (УКТЦ), Правец. Стихове пише и публикува от 1969 г. Изявите му в литературния печат до 1989 г. са свързани предимно с русенските издания за литература и изкуство, вестник и алманах "Светлоструй". Представен е като поет в множество антологии. Автор е на стихосбирките "Човекът с протези" (1992), "Съгледвачът" (1993), "Безбожни въплъщения" (1999), "Пролом" (2001), "Сверка на сетивата" (2005), "Следи от вятър" (2007), "Зраци" (2009), "Фибри от безкрая" (2011), а също и на електронните книги с избрани стихотворения "Двойникът" (2005), "Усамотени стихове" (2006) и "Провинциални стихове". Има публикувани стихотворения в македонски литературни списания и отпечатана в Република Македония книга със стихове под заглавие "Провидения" (2006, Скопие, поредица "Балкански писатели"). Член е на Съюза на свободните писатели в България. Носител е на грамота и награда на ССП "Народни будители - 2006" - за книгата "Сверка на сетивата".

ПОЕЗИЯ

Книги
  Усамотени стихове
  Двойникът. Избрани стихотворения

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005-2006

Електронно издателство LiterNet