Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕТЪР М. ЦОНЕВ
=============================

e-mail : pepitsonev@abv.bg

Петър ЦоневПетър Михайлов Цонев е роден на 09.12.1967 г. в гр. Благоевград. Завършва средно образование в ПГ "Св. св. Кирил и Методий" (1985) и българска филология в ЮЗУ "Неофит Рилски" (1992). От 1994 е хоноруван, а от 1996 г. редовен асистент по фонетика и фонология в ЮЗУ "Н. Рилски". Автор е на редица публикации в областта на езикознанието в специализирания периодичен печат, участва в работата на редица международни конференции и научни симпозиуми. Съставител и редактор на сборници, христоматии и учебни помагала за студенти, сред които са: "Възгледи за Възраждането" (в съавторство с В. Боков, И. Христовска, Р. Левенова и Ц. Димитрова, 1995), "Тестове по български език" (съвместно с Р. Кърлова, 1999, 2004), "500 тестови задачи - Синоними и фразеологизми" (съвместно с Р. Кърлова, 2004) и "Синонимен речник" (съвместно с Р. Кърлова, 2005). Ръководител е на проекта за създаване на информационна софтуерна система "Популярна автобиографистика". Владее френски, руски и английски езици.

ЕЗИКОЗНАНИЕ

Статии
  Модел на езика като система

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005
Електронно издателство LiterNet