Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МЕЧТАЕХ НЯКОГА ДА СВИРЯ НА ТРОМПЕТ

Кеворк Закарян

web

И сега тромпетът призовава спомените на проверка. Такава е неговата привилегия да води темата на оркестъра. И сега случва се да дочувам онази изповед на креолската любов, която е нещо повече от свободата. Който познава тази мелодия, опазил е монетата на своята младост.

И сега се възнася гласът на тромпета - казвам това, поглъщайки болка. Глас, опиянен от смелостта на собствения си полет, продънил небето, като повик към стратосферата. В залата не остава въздух, който да не трепти от сребърния му метал. Все мислиш, че дъхът ще секне и няма да догони онзи връх, където тромпетът запалва огъня, за който си мечтал.

Да, така е. Младостта е, която иска да излезе на авансцената. Да застане пред завесата на мълчанието с тромпет от думи и в един звезден миг да изтръгне всички октави на своето отрицание - само и само да бъде чута...

Мечтаех някога да свиря на тромпет, но останах в публиката с утешението на тези, които не рискуват.

 

 

© Кеворк Закарян
=============================
© Електронно списание LiterNet, 22.05.2005, № 5 (66)