Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЦАР БОРИС III Е КОМУНИСТ!

Илия Джерекаров

web

Това твърдение естествено е нелепо, но ако той по чудо се върне, има вероятност да го обвинят в комунизъм. Имам пред вид факта, че радиоразпръскването, ж.п. транспорта, пътищата, пощите, телеграфите и телефоните, мини Перник и т.н. при него бяха държавни. В днешно време това се таксува като комунизъм и диктатура, в най-добрия случай административно-командна система.

За изтеклите седемнадесет години едно понятие дотам се изтърка от употреба, че вече не търсим какво точно се крие зад него. Става дума за глобализацията. Глобализираме се и край. Идват големите западни компанни и ни дават да ядем хляб. Купуват индустрията ни, земята и домовете ни и почват да ни хранят. От нас се иска само усърдно да работим. Можем спокойно да се пръснем по света, тъй като няма какво да ни задържи тук, в пределите на днешна България. Земята не е наша, предприятията не са наши, домовете ни не са наши... Затова пък светът е наш! Ставаме граждани на света! Където и да отидем, щом имаме работа значи всичко е наред.

Разбира се, няма да заминат всички. Тук ще са необходими танцови трупи за хора и ръченици, певици на стари народни песни и съвременни фолк, поп, рок и т.н. изпълнения. Да се знае, че това е България! Че който дойде да търси приключения, ще остане доволен.

Няма да имаме собствени съвременни автори, композитори, художници, няма да имаме собствена нова история. Ще живеем както ни диктуват тези, които са ни глобализирали.

И представете си цели 100 (сто) процента от българите жадуват да дойде час по скоро това щастие.

Ще кажете, че това не е вярно. Съгласен съм с вас - наистина не е вярно, но кажете къде е опозицията? Коя партия е реална действена опозиция - ГЕРБ, Атака...? Нали и те се борят час по скоро да влезем в европейския съюз, да възприемем западните ценности напълно, не само организираната престъпност, наркоманията, хазарта и поръчковите убийства, но и умението да си мълчим за това. Коя партия казва, че иска българска индустрия, не чужда на наша територия, а наша българска.

Пак чувам гласове - ГЕРБ... Атака... Особено Атака. Но как да им вярвам, когато тези, които ги пропагандират по телевизията, поне по-голямата част от тях, твърдят, че са монархисти, несъгласни с този цар. Значи искат някой от синовете му, тъй като друга царска династия у нас няма.

Ще кажат - повярвай ни! Но всички искат да им вярвам и всички досега са ме излъгали.

Повярвайте ми!!!

 

 

© Илия Джерекаров
=============================
© Електронно списание LiterNet, 07.11.2006, № 11 (84)