Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СЪБОТА КЪСЕН СЛЕДОБЕД

Владислав Христов

web

"Поглъщането му предизвиква едновременно чревни и сърдечно-съдови реакции. Сред тях са повдигане и повръщане, увеличено слюноотделяне, диария, примесена с кръв. Крайниците могат да станат бледи и студени поради лошата циркулация. Отравянето въздейства и на централната нервна система. Някои от симптомите са - сънливост, треперения на мускулите, припадъци, колапс и дори кома, която често довежда до смърт. При допир се появяват кожни дразнения, тежки очни възпаления и алергични реакции с дерматити". Не мога да повярвам, че всичко това се отнася за цъфналия в розово олеандър, който в момента съвсем невинно се поклаща над спящата в саксията му котка.

 

 

© Владислав Христов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 29.01.2021, № 1 (254)