Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЧЕРНАТА ПЕРУКА

Владислав Христов

web

Тя си купи нова черна перука. Каза си: "С нея изглеждам поне с 20 години по-млада..." И беше наистина така - мъжете започнаха все по-често да я заглеждат, а това е много важно за жена, минаваща петдесетте. Всяка сутрин тя старателно сресваше черната си перука, парфюмираше я, след което я поставяше внимателно върху побелялата си коса.

Вечер преди да си легне, изнасяше своята перука вън на терасата. "Естественият косъм има нужда от повече кислород!" Това й каза продавачката от магазина за перуки.

Беше студена ноемврийска сутрин. Тя отвори вратата на терасата и погледна с недоумение черната си перука. В нея лежеше и топлеше своите яйца един настръхнал от студа гълъб. Жената първо се уплаши, а след това започна да се смее. На гълъба също му стана смешно, но понеже не можеше да се усмихва, започна лекичко да трепка с крила.

 

 

© Владислав Христов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 14.04.2008, № 4 (101)