Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЗАКОННИТЕ ПРАВА НА НИКИТА НАНКОВ

Никита Нанков

web

Днес преди обед световните информационни агенции съобщиха, че г-н Никита Нанков, Нобелов лауреат за литература, е предприел широка кампания за защита на законните си права. Г-н Ted Fergusson, адвокатът на г-н Никита Нанков, направи следното заявление на специална пресконференция, която се състоя тази сутрин в Ню Йорк:

- Законните права на г-н Никита Нанков са системно и грубо нарушавани в продължение на много години и моят клиент е твърдо решен да ги защити. Нашият правен екип е предоставил хиляди страници документи на висшите съдебни инстанции на ред държави, доказващи съвсем недвусмислено, че името “Никита/Nikita” е използвано неправомерно с комерсиални или политически цели, без да се заплатят съответните компенсации на г-н Никита Нанков.

Ние сме дали под съд г-н Никита Михалков, руски актьор и режисьор, чийто филм “Уморени от слънцето / Утомлённые солнцем” (1994) е спечелил Oscar за най-добър чуждестранен филм (1994). Ние сме напълно уверени, че успехът на филма се дължи на факта, че г-н Никита Михалков режисира и играе във филма с типа мустаци, които Никита Нанков си е пуснал още през 1977 г., а също така и защото носи името “Никита”, което е несъмнено плагиатство.

Ние също така сме дали под съд и британския поп певец и композитор г-н Elton John, автор и изпълнител на песента “Nikita” (1985), а също и френския сценарист, режисьор и продуцент г-н Luc Besson, създател на филма “Nikita” (1990). Поради песента на г-н Elton John, както и на филма на г-н Luc Besson, превърнат по-късно в популярна телевизионна серия, името “Nikita” се смята за женско в Западна Европа, САЩ и Канада и по тази причина навсякъде в тези страни за г-н Никита Нанков се говори като за жена и феминистка. Вярно е, че г-н Никита Нанков често се появява в нощни барове по света, преоблечен като жена, но това не дава право на никого да представя прочутия писател като жена.

Ние сме дали под съд посмъртно и бившия съветски пръв партиен и държавен ръководител Никита Сергеевич Хрушчов (1894-1971). На 12 октомври 1960 г., на пленарно заседание на Генералната асамблея на ООН, Никита Хрушчов сваля лявата си обувка и почва да думка с нея по масата. Тази нецивилизована постъпка опетнява името “Никита”, което по-късно води до отказа на всички български и чуждестранни издателства да издават творбите на г-н Никита Нанков. Това принуждава г-н Никита Нанков на свои разноски да изпрати ръкописите си на Шведската академия.

Ние сме дали под съд и Никита Кожемяка, герой от руски, украински и беларуски народни приказки. Ние разполагаме с доказателства, че не Никита Кожемяка, а г-н Никита Нанков убива змея и освобождава княгинята. Никита Кожемяка, използвайки името “Никита”, претендира за подвизи, които не е извършил. Това е класически пример за Лъже-Никита Богатир. Фолклорно-архетипни намеци за подобно юначество и интимни отношения между Никита Кожемяка и княгинята са публична обида на г-н Никита Нанков, който е висок 1,47 м, тежи 45 кг и има еротични предпочитания, които нямат нищо общо с жените.

Моят клиент търси обезщетение на обща сума от сто милиарда евро.

2 април 2010 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 09.09.2010, № 9 (130)