Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

WHO IS WHO

Никита Нанков

web

Уважаеми колеги,

За мен е огромна чест да допринеса, макар и скромно, към изготвянето на най-достоверната енциклопедия за световните интелектуалци. Питате ме как бих определил г-н Ицо Лукарски с оглед тематиката на енциклопедията. Ето моята експертна оценка.

В последния брой на издаваното от него списание г-н Лукарски се самохарактеризира като един от стоте най-видни съвременни европейски интелектуалци, мнение, което аз изцяло покрепям. В най-новия брой на друго списание, издавано също от г-н Лукарски, той пише за себе си като за един от десетте най-големи интелектуалци на нашия век - оценка, която аз безрезервно споделям. В наскоро излязлата книга на г-н Лукарски за интелектуалците, той аргументирано доказва, че е един от десетте интелектуалци с най-големи приноси към европейската цивилизация изобщо - и аз съм твърдо убеден, че той е напълно прав.

И все пак, уважаеми колеги, г-н Лукарски в интелектуалната си скромност поставя себе си в категории, които далеч не отговарят на истинското му място в малката група на най-заслужилите интелектуалци. Аз без колебание бих го поставил на трето място сред най-великите интелектуалци от последните пет хиляди години. (Първите две места запазвам за себе си.)

Благодаря ви още веднъж за голямото удоволствие да споделя своите виждания за интелектуалните приноси на г-н Лукарски към световната цивилизация.

 

С най-сърдечен поздрав,

Ицо Лукарски

1 юли 2013 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 13.08.2013, № 8 (165)