Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

УБИЙСТВО

Никита Нанков

web

1.

Дамата излиза от магазина. Главата й е като пълна със строшено стъкло и при всяка крачка тя се свива от болка. Залива я черна вълнà. Дамата загубва равновесие, пада, разбива си черепа и тутакси умира.

2.

Пред касата в магазина пълничка дама на средна възраст рови в огромната си тъмночервена чанта за портмонето, за да плати тоалетчето, което си е харесала за Коледа. Докато се суети, някой зад нея й казва “Весела коледа!”. Тя се обръща и вижда непознат мъж, който й се усмихва. Тя смутолевява “Весела коледа!” и успява да измъкне портмонето си. Подава парите на касиерката, но тя й казва, че мъжът зад нея вече е платил. “Весела коледа!” - повтаря усмихнат мъжът. “Ама как така... Нека Ви върна парите...” - плещи зашеметена дамата. “Весела коледа!” - потретя мъжът и й се усмихва.

Дамата излиза от магазина.

3-5 декември 2009 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 04.05.2010, № 5 (126)