Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТЕХНИЧЕСКИ НАПРЕДЪК

Никита Нанков

web

Конкуренцията в областта на самоуправляващите се автомобили става все по-ожесточена. В началото на другата седмица Гугъл пуска 300 такива автобуса в щата Аризона. Гугъл ще конкурира Юбер, който миналия месец започна да пробва 1200 самоуправляващи се таксита по пътищата на Калифорния. Няколко новоосновани компании също имат сериозни амбиции в този вид дейност.

Критиците на самоуправляващите се автомобили обаче изнасят многобройни факти за опасността от тези возила. Преди два дни например едно такси в Ню Йорк е било лишено от шофьорски права за каране в нетрезво състояние. Камион в щата Айова, след като си пийва с приятели, му отпуска края и подгонва нощните момичета, предлагащи услугите си край автомагистралата. Особено обезпокоително е поведението на банда багери и валяци, които миналата седмица са си направили зловещи татуировки, облекли са черни кожени дрехи, яхнали са мощни мотоциклети и са започнали да тероризират самоуправляващите се автобуси из Тексас, превозващи богомолци за неделните църковни служби.

10 март 2018 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 12.02.2019, № 2 (231)