Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ШАМПИОНСКА БИОГРАФИЯ

Никита Нанков

web

Станчо Галушев започва да играе тенис на четири години. Негов пръв и единствен засега треньор е баща му, Галуш Станчев, бивш европейски шампион по кану. Майката на Станчо, Пепа Дукова-Станчева, бивша световна шампионка по художествена гимнастика, също помага в тренировките. Тя е неотлъчно до малкия Станчо и майчински го окуражава и насърчава да развива форхенда и бекхенда си. Петко, по-големият брат на Станчо, е носител на два златни олимпийски медала по скокове във вода, а по-малката му сестра, Стаменка, е европейска юношеска шампионка по шпага. Те са мностранно надарени спортисти и често партнират на Станчо на корта. Чичото на Станчо по бащина линия, Ганчо, е бивш световен шампион по джудо в тежка категория. От него Станчо наследява железен характер и воля за победа на всяка цена. От леля си Лалка, сестрата на майка му, която е бивша олимпийска шампионка по биатлон, Станчо се учи да гледа на живота с чувсто за хумор. Станчо черпи пример и вдъхновение от Бончо и Генчо, неговите братовчеди, които наскоро завоюваха златен медал на двойка бобслей на световното първенство. На шестнайсет години Станчо зарязва тениса, изпокарва се с родителите и роднините си, избягва от дома си и става будистки монах в Непал.

10 февруари 2013 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 18.04.2013, № 4 (161)