Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

РЕЙТИНГ

Никита Нанков

web

Тържествено откриване на европредседателството.

Концерт класическа музика - световни светила.

Безбройни камери следят министър-председателя - как седи, как слуша, как реагира на музиката.

Още преди диригентът да вдигне палката, премиерът вече се вълнува - върти се на креслото си, плещите му потръпват, ръцете му пърхат по хълбоците, лицето му ту бледнее, ту аленее в екстазна агония.

Милионите зрители разбират колко са бъркали, когато сляпо са приемали ширещото се за министър-председателя мнение, че той уж се интересувал единствено от футбол и чалга. “Премиерът - нашият премиер - о-о-о-ооо! - та той бил човек с рядък вкус и безкрайна ерудиция... и нежна душа... и какъв тънък познавач на класиката... и, Божичко, сълзи в очите му... ах миличкият!...”

Рейтингът на министър-председателя расте от минута на минута - и вече е съвсем сигурно, че тая есен пак ще бъде преизбран.

Когато премиерът се връща у дома, той още от вратата се провиква: “Жено! Жено ма! Цяла вечер се въртях като дръглив пес, но пазех поведение за рейтинга и Европата. Я сега ме почеши отзад... по-надолу... още по-надолу... хà там! О-хаааа - кеф!”

10-12 януари 2018 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 26.01.2018, № 1 (218)