Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПРОФЕСИОНАЛЕН КОНКУРС

Никита Нанков

web

Министерството на културата обявява професионален конкурс за палач. Мястото е постоянно, с пълна работна заетост. Ранг по договореност и в зависимост от образованието и професионалните постижения.

Професионални задължения: Основното задължение на спечелилия конкурса е да измъчва до смърт и екзекутира талантливите и гениалните лица, удостоверени от Министерството на културата като такива. Екзекуциите ще се извършват предимно, но не единствено на централния столичен площад за радост и сплотяване на населението. В някои случаи ще се налага пътуване до провинцията. Служителят трябва да има желание и готовност да работи през почивните и празничните дни, както и в извънредни нощни часове. Победителят в конкурса трябва дълбоко и искрено да обича жертвите си, както и безрезервно да споделя и подкрепя техните разбирания и усилия в името на благополучието на Министерството на културата. Очаква се в свободното си време служителят доброволно да се занимава с общественополезни дейности като храненето на лешоядите, гарваните и бездомните кучета с прясно месо.

Минимална квалификация: Магистърска степен по философия, естетика, история на изкуството, теология, етика, педагогика, медицина, история, литература или друга хуманитарна дисциплина. Кандидатът трябва да умее да екзекутира бързо и ефикасно с рецензия, статия, памфлет, пародия, инвектива, клюка, клевета, лъжа, служебно писмо, грешен цитат, изфабрикувани доказателства, оплюване, охулване, скандал, анонимни писма, подправени документи, подставени лица и свидетели, укриване на информация, изнудване, подкуп, сплашване, шантаж, донос, незаконно уволнение и подтикване към полудяване и самоубийство. Задължително е кандидатът да има най-малкото тригодишен стаж във висше учебно заведение, редакция, издателство, адвокатска кантора, клон на правосъдието, рекламна агенция, застрахователна компания, банка, медия или правителствено учреждение.

Предпочитана квалификация: Докторска степен и оригинални публикации в областта на средновековната и/или ранно-ренесансовата екзекуция. Умение да се работи с всички класически предмодерни уреди за умъртвяване до въвеждането на гилотината. Минимум петгодишен стаж в сеченето на глави с брадва, бесене, разчетворяване с коне, набиване на кол, хвърляне в пропаст, изгаряне на клада, удавяне в завързан чувал, разбиване на череп върху наковалня, отравяне, наръгване в гърба, удушване, убиване с камъни, разпъване на кръст и т.н. Очаква се кандидатът да има втора специалност по азиатски изтезания и екзекуции като тук се дава предпочитание на заравянето жив, закопаването в мравуняк, смъртта с хиляда малки порязвания, разкъсването от гладни кучета, пречупването на гръбнака, сваряването в казан, изливането на разтопено олово в устата и смачкването от слон. Особено се предпочитат кандидати, специализирали при Светата Инквизиция и/или носители на някоя от наградите “Нерон”, “Атила”, “Цар Иван Грозни”, “Каин”, “Граф Дракула”, “Чингиз хан” и “Борис Карлоф”. Насърчава се участието в конкурса на канибали, отцеубийци, човекоядци, майкопродавци, людоеди, кръволоци и прочие традиционно и неправомерно потискани в миналото малцинства.

Забележка: Моля да не подават документите си експерти по модерни техники за екзекуция като гилотиниране, разстрел, електрически стол, смъртоносна инжекция, газова камера, натискане на червен бутон и прочие поради факта, че модерните средства не осигуряват интензивен развлекателен и естетически ефект, който може да задържа вниманието на широката публика.

Антидискриминационни изисквания: Министерството на културата стриктно и неотклонно се придържа към законите за пълно равенство и затова е необходимо кандидатът да умее да екзекутира различни таланти и гении без оглед на тяхната националност, възраст, пол, религиозни убеждения, сексуални предпочитания, идеология, социален произход и област на проявление.

Необходими документи: Моля изпратете писмо, в което подробно посочвате защо ви идва отвътре и обичате да измъчвате и екзекутирате с примитивни способи талантливи и гениални хора. Добавете вита, от която е видно, че в последните три години планомерно и целенасочено сте повишавал квалификацията си като редовно сте посещавал и практически сте участвал в конференции, семинари, симпозиуми и други професионални мероприятия по рязане на носове и уши, избождане на очи, чупене на пръсти, сечене на китки, забиване на клечки под ноктите, дамгосване с нагорещено желязо, изтръгване на език, изнасилване и т.н. Изискват се и минимум три препоръки от колеги по брадва, въже, колело на мъченията или клада, в които подробно се обрисуват най-успешните ви екзекуции на поне един гений в областта на литературата, един в музиката и един в живописта - за предпочитане ваш близък колега или приятел. В отделен документ опишете професионалната си философия и обяснете защо смятате, че талантите и гениите трябва да се екзекутират с предмодерни средства. Включете и резюмета на изследванията в областта на екзекутирането, върху които работите в момента. Към документите си добавете официални и конфиденциални оценки от ваши жертви, които свидетелстват за тяхната стопроцентова удовлетвореност от работата ви. Накрая прибавете и доказващи вашите умения образци, които могат да бъдат осолени глави, изтръгнати сърца, изкормени вътрешности или разбити нерви и животи. Образците стават собственост на Министерството на културата и ще се използват за прехрана на журито, издаващо удостоверенията за талант и гениалност, както и за благотворителни цели в училищата за даровити деца.

Интервю: Интервюто ще се проведе в мазето на Министерството на културата. Кандидатите трябва да преминат успешно три изпита: а) събеседване с жертвата за последно уточняване на степента на нейния талант или гениалност преди екзекуцията, при което трябва да стане абсолютно очевидно, че палачът е пълно нищожество в сравнение с осъдения; б) представяне на екзекуцията в благоприятна светлина пред културната общественост посредством използването на разнообразни медии; и в) подписване на официална декларация в уверение на това, че кандидатът в последните десет години не се е явявал притежател на собствена съвест, не е наемал и не е ползвал по никакъв друг начин чужда такава, състояние, което той се задължава да продължи да спазва и ако бъде назначен на длъжността. От кандидатите се очаква да проведат и показна екзекуция на личност, за която съществува поне 60-95% вероятност да й бъде издигнат паметник посмъртно. Тази личност трябва да бъде идентифицирана и доставена от самия кандидат.

Възнаграждение: Заплатата се сравнява изключително благоприятно с финансовата компенсация при подобни длъжности в най-развитите страни. Допълнителен доход при проявена самоинициатива в изтезаването и екзекутирането или изобретяването и патентоването на нови средновековни и/или ранно-ренесансови методи и машини за измъчване и унищожаване. Отлични здравни и пенсионни осигуровки за изпълняващия длъжността и неговото семейство, както и гарантирано присвояване на дрехите, пръстените, златните зъби и доброто име на жертвите. Дръвници, ешафоди, секири, бесилки и прочие професионални консумативи се осигуряват безплатно от Министерството на културата, но ако заемащият длъжността желае да използва свои такива, той бива съответно компенсиран. В особени случаи като изтормозването до смърт и умъртвявянето на гений се дава добавка към месечното възнаграждение в размер на 25% от заплащането за умъртвяването на обикновен талант. Спечелилият конкурса всеки Великден получава бонус в размер на трийсет сребърника.

Проверка: Преди да бъде назначен, победителят в конкурса трябва успешно да премине криминална проверка, за да се установи неговата почтеност и етичност, зачитане на социалните норми и закони и високи, служещи за пример, граждански добродетели.

14-24 април 2014 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 05.09.2014, № 9 (178)