Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВЕЛИКИЯТ ОТКРИВАТЕЛ

Никита Нанков

web

На 12 октомври 1492 г., държейки курс на североизток в Атлантическия океан, Христофор Колумб открива Индия. На 8 ноември той открива, че не е открил Индия, а Америка. Трите му кораба продължават да плуват на североизток и три дни по-късно той открива и Австралия. Продължавайки все на североизток, на 14 ноември той открива и Южния полюс. На 1 декември същата година той открива нефт в Тексас и става пожизен губернатор на щата. На 11 декември той открива, че си е загубил очилата и не може да открие какво открива. Отчаян от отслабналото си зрение, той все пак намира сили на 12 декември да открие барута, парната машина, вечния двигател, клозетното казанче, както и изложба на френските импресионисти в Третяковската галерия в Москва. Той не остава на коктейла за откриването, а неотклонно продължава да плува на североизток и на 16 декември открива собствения си паметник в Боготà, столицата на Колумбия, а на другия ден открива и Четвъртия конгрес на Третия интернационал в Лондон. На 24 декември той открива, че не Слънцето обикаля Земята, а Земята - Слънцето, открива и че жена му му изневерява с най-близкия му приятел, открива си и краката, докато си подрямва, поради което настива и започва да киха, открива си и пъпчица на носа, открива си сметка в банката, където влага скромните си спестявания от продажбите на златото на Западните Индии, открива, че са му задигнали портфейла, докато той открива ли, открива, а също така открива и очилата си в левия джоб на жилетката си и, понеже се задават Коледните празници, закрива конгреса на Интернационала, Америка, Австралия, Южния полюс, Тексас, вечния двигател, Третяковската галерия, Колумбия, Слънцето, жена си, краката си, пъпчицата, всички банки и портфейла (но не и клозетното казанче) и отива да празнува.

Ето какъв велик откривател и закривател е Христофор Колумб!

14 май - 5 септември 2014 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 07.12.2014, № 12 (181)