Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПО-СПОСОБНИ МОМЧЕТА

Никита Нанков

web

В ресторанта McDonald’s на ъгъла - ако между думите “ресторант” и “McDonald’s” може да се установи някаква семантична връзка - се труди от сутрин до здрач едно невзрачно дългоносо момче, което все си свирука, все се заслушва в музиката по радиото и се мръщи, все ръкомаха срещу клиентите все едно, че дирижира, а вечер направо полудява и пее на минаващите коли, наричайки врещенето си малка нощна музика.

В същия McDonald’s лъска масите и подовете и друг дребничък нехранимайко, с ококорени черни очи, който също създава постоянни проблеми на мениджъра, понеже вместо да работи както се полага, все измъква отнякъде молив и шари по стените, пода, масите, столовете и таблите на клиентите. Драсканиците му са разни кубични дивотии, но този смахнат ги оцветява ту в синьо, ту в розово и им се любува, забравяйки задълженията си.

Но неприятностите в този McDonald’s не свършват и дотук, тъй като там се подвизава и трети пубертет неудачник, който все нещо си рецитира под носа - някакви нелепи историйки за датски принцове и духове и за някакви си любовници, които се самоубиват, понеже не могат един без друг.

Всяка вечер мениджърът записва по една голяма черна точка в рапортите на тримата скапаняци, реже им от дневната надница и с удоволствие пресмята кога те ще натрупат достатъчно негативи според норматива, за да ги уволни и да наеме на тяхно място други, по-способни момчета.

31 август 2013 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 06.11.2013, № 11 (168)