Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИДИЧКИ

Никита Нанков

web

В детството ми всяко лято ходехме с майка на море. С нея много обичахме да джапаме из плиткото и да събираме мидички. Заплаквахме ги в топлата ароматна морска вода и ги пускахме в найлоново пликче. Когато след плажа се прибирахме в почивната станция, по цял следобяд ги редяхме по масичката и пода, ахкахме и крояхме планове какви още форми и цветове ще търсим на другия ден. След три седмици събиране се връщахме в София щастливи, с тежък найлонов плик с мидички. Майка ги поставяше на видно място в къщата и двамата си знаехме, че само след някой и друг ден ще се заемем да ги подредим, както сме си мислели на морето. Времето минаваше, пликът се местеше ту тук, ту там и накрая изчезваше. На следващото лято още от първия ден на морето аз и майка нагазвахме в плиткото и се втурвахме да събираме мидички.

25 юни - 3 юли 2003 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 02.01.2011, № 1 (134)